Kronisk syke trenger også å få behandlet hælsmerter.

Hvordan riktig behandling ga en bedre hverdag

Skrevet av fotterapeut Siri Berge, daglig leder i AktivFot Mandal og Kristiansand, med pasienten sine egne ord.



Langvarige smerter kan ha stor innvirkning på livskvaliteten, både fysisk og mentalt. En kvinne i 50-årene med MS-diagnose oppsøkte meg. Vedvarende hælsmerter hadde blitt en del av hverdagen. Hun ønsket hjelp til å finne løsningen, og sammen startet vi en behandlingsreise som skulle vise seg å gi fantastiske resultater!

Smertepunkter og utfordringer

Under vår første møte gjennomførte jeg en grundig undersøkelse. Pasienten hadde flere smertepunkter i føttene, og problemene kunne knyttes til flere komplekse tilstander, inkludert:

    • Pes plano transversus (senket tverrbue i foten)

    • Mortons nevrom (nervesmerte mellom tærne)

    • Plantarfascitt (betennelse i seneplaten under foten)

    • Tarsaltunnelsyndrom (innklemming av nerve i ankelen)

    • Digitus malleus (hammertå)

I tillegg til MS-diagnosen som ytterligere påvirket situasjonen. Disse utfordringene skapte et mønster av smerter og stivhet i kroppen som hadde forsterket seg over tid, og som begrenset hennes bevegelighet og aktivitetsmønster.

Forsiktig tilnærming ga raske endringer

Jeg startet behandlingen med fokus på å øke bevegeligheten i føttenes ledd ved hjelp av skånsomme mobiliseringsteknikker. Målet var å øke fotbevegelsen, løse opp stivhet og redusere smertene gradvis.

Allerede etter første behandling rapporterte pasienten om merkbare endringer. Smertene avtok sakte men sikkert, og hun opplevde økt letthet og styrke i foten. Dette ga henne motivasjon til å følge opp behandlingen.

En bedring på 82 % etter fem behandlinger

Etter fem behandlinger kunne pasienten rapportere at smertene var redusert med 82 %. Dette var en stor forbedring som gjorde at hun kunne gjenoppta mange av sine daglige aktiviteter. I tillegg merket hun økt stabilitet og bedre balanse fra føttene.

Pasientens egen erfaring med behandlingen
Pasienten sier at behandlingen har økt bevisstheten rundt viktigheten av egeninnsats for å forbedre bevegelsene. Til tross for svekkede funksjoner på grunn av MS-diagnosen, har pasienten innsett at det er mulig å gjøre endringer som fremmer bedre helse.

En viktig faktor var betydningen av tilpassede sko og såler, som raskt ga merkbare resultater, allerede få uker etter behandling start. Pasienten trodde hun brukte gode sko, men tok feil. Tilpassede sko og såler var nødvendig for å forbedre hennes situasjon.

Prosessen har ikke bare handlet om umiddelbare tiltak, men også om å skape varige endringer i hverdagen. Pasienten har innsett at bevegelse, trening og hverdagslige justeringer er viktig. Hun har opplevd det som "fantastisk" å oppdage at selv små bevegelser, som å bevege tærne, kan gi positiv effekt.

Videre har pasienten fått en dypere forståelse av hvordan kropp og hode henger sammen, og at hun må jobbe aktivt med dette for å oppnå ønsket resultat. Det å få innsikt i at det finnes hjelp tilgjengelig, har vært avgjørende. Håpet ble til slutt en realitet –  forbedring er mulig gjennom konstruktiv behandling.

Et inspirerende samarbeid

Som terapeut er det utrolig givende å jobbe med pasienter som er dedikerte til egen helse og villige til å investere tid og penger i å følge mine råd.  Denne behandlingshistorien viser hvordan tålmodighet og riktig oppfølging gir fantastiske resultater.

Suksesshistorien er en påminnelse om hvor viktig det er å se hver pasient som unik og tilpasse behandlingen til deres spesifikke behov. Det er en glede å kunne bidra til å gjøre hverdagen bedre for pasientene. Som terapeut blir jeg stadig inspirert av slike historier. De minner meg om hvorfor jeg valgte yrket som fotterapeut: Å hjelpe mennesker til en bedre hverdag!

 

Ønsker du behandling, bestill time i dag;

 

Next
Next

Statistiske data